Maurice Molewijk – Stichting Happy Life Oosterhout

Maurice Molewijk

coördinator Muziek, Techniek & Vrijwilligers

persoonlijke gegevens


  • Maurice Molewijk
  • coördinator Muziek, Techniek & Vrijwilligers
  • 06 21201264

over mij


Op 25 November 1977 geboren en getogen in Oosterhout, ben ik niet meer weg te denken uit dit mooie “Storp” zoals ik laatst ergens las. Getrouwd met Esther Molewijk en een kleine stuiterbal Casper en Floyd onze viervoeter wonen we in een van de mooie wijken die Oosterhout heeft te bieden.

Als mens ben ik altijd actief en recht door zee in taal en houding. Zeg graag Ja tegen mensen en help daar graag waar ik kan. Dat is ook tevens gelijk mijn grootste valkuil. Tijd is kostbaar en het plannen en organiseren is daarom ook essentieel in mijn leven. Vroeger had ik het daar niet zo op en was een sterke aanhanger van het “Brabantskwartiertje”.

"Als mens ben ik altijd actief en recht door zee in taal en houding. Zeg graag Ja tegen mensen en help daar graag waar ik kan."

Naast mijn baan ben ik ook ondernemer en zie mogelijkheden en kansen om mezelf te laten groeien. De dag dat ik niks meer leer, is de dag dat ik stop. Dit probeer ik in alles wat ik doe door te voeren. Vanaf tiener werk ik graag en hard. Meestal kwam het erop neer dat ik naast mijn ene baan ook nog andere bijbaantjes had. Altijd bezig en ondernemend. Momenteel werk ik als ICT-er in een gemeentelijke organisatie, waar de nadruk ligt op ondersteuning en probleem oplossend werken. Ad-hoc en snel schakelen over korte lijntjes.

Daarnaast ben ik alweer 15 jaar ondernemer als DJ en Producer (Me’Mories) met een druk
nachtleven. Inmiddels zijn de korte nachten verleden tijd en hou ik me steeds meer bezig met het produceren en video producties maken voor mijn andere passie; Spinning® instructeur (Cycling-Circles). Wekelijks ben ik op de “bike” te vinden waar ik diverse mensen beweeg en inspireer op beats en beeld terwijl we trainen. Tevens werk ik met een platform om trainers te trainen en mijn eigen vaardigheden zoals; storytelling in beeld, geluid, coaching en produceren over te brengen (Mister MixMeister). In mijn vrije tijd fiets ik graag op mijn mountainbike in de bossen op de tijden dat er bijna niemand is. Daarnaast ben ik erg creatief en handig wat ik graag doe door te klussen en hobbyen met hout.

"Als je mij iets vraagt gaat op de achtergrond mijn radertjes lopen en ga ik op zoek naar mogelijkheden of oplossingen."

Menig meubel van Ikea is onder mijn handen al gehackt naar een andere functie. Ook het Lego bouwen samen Casper vind ik fantastisch om hem te leren en andersom leer ik volop van hem. Zoals je ziet kan ik aardig mijn tijd kwijt in al mijn uitspattingen, maar omdat ik doe waar ik goed in ben en daar waar mijn passie ligt geeft me dit energie. Zo ben ik ook gevraagd voor het Happy Life Festival. Een stuk creatie en organisatie met een drive voor alle mensen die meehelpen. Daarnaast ben ik gek op ad-hoc dingen oplossen. Ik hou van drukte en kick op hard werken. Omdat ik creatief ben en verbindingen kan leggen tussen alles (mensen, materiaal en locatie) faciliteer ik graag allerlei activiteiten.

Als je mij iets vraagt; gaat op de achtergrond mijn radertjes lopen en ga ik op zoek naar mogelijkheden of oplossingen. Daarnaast ben ik in mijn rol als coach steeds vaker de persoon die mensen beweegt en motiveert waarin ze mij graag volgen. Dit is fantastisch om als feedback terug te krijgen en laat me blozen. Maar dat is vaak hardwerken achter de schermen en altijd bezig zijn met die extra stap verder op de interval van het leven.

In het verleden speelde ego een rol in mijn carrière maar door vallen en opstaan (waar ik letterlijk erg goed in ben) dit langzaam maar zeker opzij te zetten en jezelf zijn, leer je dat kwetsbaar opstellen net zo belangrijk is als sterk zijn. Aangezien ik als vrijwilliger voor het Happy Life Festival alle genoemde kwaliteiten kwijt kan is dit voor mij een groot laadstation voor mijn persoonlijk batterij waar ik veel voldoening aan mee wil werken.